top of page

Het wassen van de poedel

Voor een poedel is het wassen heel belangrijk dit zorgt ervoor dat de vacht gezond blijft. Daarbij moet een speciale hondenshampoo  en condiotner worden gebruikt die u mee krijgt in uw puppypakket.Neem een literfles en doe hier ongeveer 50 ml shampoo en leng dit aan met ongeveer 500 ml warm water. doe dit net zo voor de conditioner. Zet hem of haar in de badkuip. Het water moet handwarm zijn. U maakt de vacht nat met de douchekop, waarna de shampoo wordt opgebracht. Let er bij het wassen op dat er geen shampoo in de ogen van uw hond komt. Spoel de hond vanaf de aanzet van het voorhoofd naar achteren. Houd het hoofd van de hond daarbij iets omhoog. Alleen als het spoelwater volkomen vrij is van schuim, mag het over de voorsnuit lopen. Houd het hoofd van de hond nu naar beneden, zodat er geen water in de neusgaten kan dringenNadat de hond grondig is afgespoeld, herhaald u dit met de conditioner. moet met de hand of speciale handdoek overtollig water uit de vacht worden verwijderd, ook van de benen. Dan tilt u de poedel, gehuld in een badlaken, uit de badkuip, zet hem weer op tafel en droogt hem af. Gebruik verschillende handdoeken.
Hierna wordt de hond droog geblazen met een waterblazer, persoonlijk vind ik het monster een fijne waterblazer te verkrijgen bij Jetty van de hulst.
Als de hond een heel eind droog is gaan we over tot föhnen. voor het föhnen spuit ik op de vacht de conditioner van Chris christensen ice on ice dit is ook bescherming tegen de zon en maakt het haar makkelijker door kam baar. Het föhnen doe je systematisch dus je begint van van achteren en werkt de gehele hond door naar voren toe. 
Als de vacht droog is, moet deze laag voor laag worden doorgekamd. Nergens mag de vacht vochtig blijven. 
Een gezinshond die vrij kort staat zou om de maand gewassen moeten worden. Een gezinshond met een langer vacht om de 2 weken. en showhonden is aan te raden om elke week te wassen.
in de tijd van de vachtwissel kan het nog wel is zijn dat 1 keer per week wassen niet voldoende is en is het soms nodig om dit zelfs 2 keer per week te doen. 

bottom of page